Jojografbloggen

Malmönackan – Malmös egen almanacka!

Malmönackan – Malmös egen almanacka!

Nu finns Malmönackan ute i handeln. En perfekt julklapp till alla Malmöbor. Malmönackan samlar varje år 12 lokala konstnärer, illustratörer och serietecknare som får skapa varsin månadsbild utifrån olika platser i Malmö. I årets kalender har staden tagits över av sagor, gamla som nya. I år fick jag äran att rita januari-bilden! Läs mer om vilka som bidragit till årets kalender och var du kan köpa den här.

Nya illustrationer till Ringhals

Nya illustrationer till Ringhals

Till Ringhals kommunikationsavdelning har jag gjort nya illustrationer som ska spegla Ringhals värderingar och hur man arbetar med dem. Härliga färger att få jobba med :) Fler illustrationer i projektet hittar du under fliken Mina uppdrag.

Uppdrag för Malmö stad

Uppdrag för Malmö stad

Till Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad har jag gjort ett antal illustrationer att användas i tryck och på webb. Vill du se fler av dem, gå till fliken Mina uppdrag o kika.

Fulspel med Kevin Spacey

Fulspel med Kevin Spacey

– Chefen får gärna likna Kevin Spacey i “The House of Cards”…

Ibland har AD:n mer specifika önskemål än annars. :) Den här illustrationen är med i senaste numret av tidningen Chef. I artikeln tipsar Mia Törnblom om hur man kan få en bättre relation till sin chef och vad man gör om chefen kör med fulspel a´la House of Cards. Läs mer på artikelsidan.

Illustrationer till tidningen Chef

Illustrationer till tidningen Chef

I vår har jag börjat samarbeta med tidningen Chef och gör ett antal så kallade plockillustrationer till varje nummer. Det är alltid lika klurigt när man får briefen och ska illustrera ett begrepp eller liknande. Ibland har ADn en rätt tydlig bild av vad illustrationen ska innehålla, men ibland är det mer jag som får fundera ut något och så kanske man får bolla någon vända med redaktionen. Jag kommer publicera några av illusarna till tidningen Chef löpande på bloggen, men redan nu kan du se fler av dem under fliken Illustrationer.

Illustration till tidningen Innovation

Illustration till tidningen Innovation

Jag fick en förfrågan från reklambyrån Åkesson & Curry att illustrera ett uppslag till tidningen Innovation som ges ut av Vinnova, en statlig myndighet under Näringsdepartementet. Illustrationen skulle visa på hur man kan jobba med hållbara resvanor och paketerade tjänster. Så här blev resultatet i tryck!

Julkort och God Jul!

Julkort och God Jul!

Nu är det snart jul och jag passar på att önska alla gamla och nya kunder och följare en riktigt God jul och ett Gott nytt år! Det här julkortet är gjort helt digitalt i Photoshop. Jag brukar vanligtvis starta mina bildprojekt i Illustrator, som är mitt favoritprogram, och sedan gå över till Photoshop för att lägga på lite finesser. Men nu tyckte jag det var roligt …
.
Läs mer …
.

Redaktionell illustration

Redaktionell illustration

Tidningen Civilekonomen bad mig illustrera ett uppslag till en artikel som skulle handla om ledarskap, hjärnforskning och hur man får grupper att sträva åt samma håll. Bilden fick gärna vara lite futuristisk, men inte kännas dystopisk. Efter lite funderande och några skissvändor så blev resultatet ett uppslag och sedan även ett omslag. Kul! Se hela uppslaget här …

Illustrationer till Dramakällan

Illustrationer till Dramakällan

Just nu håller jag på med illustrationer till Dramakällan i Göteborg. Dramakällan är ett projekt vars syfte är att öka och tillgängliggöra kunskapen om drama och teaterarbete med människor som har intellektuella funktionsnedsättningar. Jag har formgivit och illustrerat inlagan + omslag till en handledningsbok och nu håller vi även på att ta fram en enkel webbsida för projektet. Detta skall sedan spridas och vara underlag för fortbildning i verksamheter runt hela Sverige. Förhoppningsvis kan jag visa allt det färdiga materialet på bloggen inom kort! Ett roligt och givande uppdrag!

Avtal med Lunds kommun

Avtal med Lunds kommun

Häromdagen skrev jag avtal med Lunds kommun ang. illustrationstjänster. Det innebär att samtliga enheter och förvaltningar inom Lunds kommun har möjlighet att avropa/beställa illustrationsuppdrag av mig under ca två års tid, Det känns jättekul att ha vunnit upphandlingen och nu hoppas jag på ett gott samarbete med dem!

Jag gillar kartor

Jag gillar kartor

Jag tycker mycket om kartor. Både för att de är roliga att rita och för att jag så lätt går vilse utan dem :) Här är en gatukarta med små ikoner som riktmärken. Kul och perfekt att använda i t ex en inbjudan för ett event eller liknande om man vill väcka lite extra uppmärksamhet.

Affisch Teater 23

Affisch Teater 23

Wohoo! Affischen till höstens föreställning “Pappa är ute och cyklar” är nu färdig! En banner och ett vykort blev det också. Uppdragsgivare: Teater 23 i Malmö.

Infografik till TePe

Infografik till TePe

Under våren gjorde jag en bild till TePe som visar på hur fördelningen är av anställda inom olika områden. Jag fick fria händer, men gärna använda TePes färger. Och så här blev resultatet. Klicka på bilden om du vill se hela!

Malmö stads miljömål

Malmö stads miljömål

Just nu jobbar jag med ett projekt till miljöförvaltningen i Malmö stad. Uppdraget är att ta fram ett 20-tal illustrationer och infografik som visar på hur man tillsammans arbetar för att nå miljömålen i staden. Klicka vidare på bilden så ser du några av illustrationerna …

Bokstavsmasken

Bokstavsmasken

I höstas gjorde jag en alfabetsmask till Förskoleforums webb som Studentlitteratur driver. Masken är gjord så att man ska kunna skriva ut varje cirkel för sig, laminera och sedan sätta upp som en lång rad med bokstäver på väggen …

Julbakslogga

Julbakslogga

I dag är det den internationella julbakardagen! … eller nej, det är det ju inte, men det är så kul med snygga bilder och jag gjorde en liten bak-logga. Det är så roligt med mat- och bakböcker och förpackningar. Jag är ju lite nördig här och går ofta o fotar förpackningar med snygg design när jag är och handlar mat. Tänkte lägga ut en samling här på bloggen snart. Till dess: Baka lugnt!

Fiskpinnar

Fiskpinnar

Hej, ät mer fisk vettja!
I väntan på ett uppdrag som ska trilla in idag och som har deadline typ idag (!) så testar jag lite nya retro-texturer i illustrator och photoshop. Till lunch blir det nog … ja ni gissar rätt … fiskpinnar! :)

Visitkort & webb till IDEATE

Visitkort & webb till IDEATE

Visitkort till ny kund direkt från tryckeriet. Från uppdragsförfrågan till färdigt tryck på 3 dagar! Ibland behöver man utmana sig själv lite :) … och tack AllMedia (tryckeriet) för den snabba servicen!

Det blev en landningssida för webben också. Är du nyfiken hittar du den här: www.ideate.se

 

Ny poster med färgglada svampar

Ny poster med färgglada svampar

Inspireras av det soliga vädret och vill egentligen ut i skogen och njuta av hösten när den är som bäst. Istället lägger jag ut en svamp-bild här på bloggen. Den här bilden är tänkt att bli både en poster som ska finnas till försäljning och ett mönster. Kommer starta en shop här på webben med några av mina prints, så håll utkik och följ min blogg för senaste nytt! En tävling på instagram blir det också. Den vill du väl inte missa??

Fonter, fonter …

Fonter, fonter …

Åh, det är så roligt med nya fonter. Det finns ju MASSOR av dem. Ibland köper jag när jag ser något som inspirerar mig och det är till ett bra pris. Det är viktigt att de funkar med våra svenska tecken också och att de är välarbetade. Det kan verkligen variera i kvalitét och ofta är en riktigt bra font också ganska dyr.

I dag köpte jag på mig det här gänget + några fler som inte fick plats på bilden. Nu ska jag bara hitta bra användningsområden för dem också!

Om Instagram

Om Instagram

Jag gillar Instagram. Enkelt, man får se allt som de man följer lägger upp (om man orkar scrolla ner i flödet vill säga) och man slipper se det man INTE vill se, som reklam och bilder ens vänner gillar men som man själv är helt ointresserad av. Dessutom behöver man inte betala för att ens följare ska se ens bilder som när man har en företagssida på facebook.

Jojograf finns såklart på instagram med namnet @jojografillustration. Jag lägger ut en hel del där som aldrig hamnar på bloggen, som skisser, pågående projekt och lite inspiration. Gå in på ditt insta-konto (för du har väl ett?) och följ mig där!!! :)

Provtryck på bokbussen!

Provtryck på bokbussen!

Idag (natt!) gick äntligen de sista illustrationerna till den nya biblioteksbussen iväg! Här är en bild på de härligt stora provtryck som kom från tryckeriet, så att jag ska se att de färger jag valt stämmer i verkligheten och att det inte är misspass och liknande. I slutet av maj ska bussen börja rulla ut i Malmö stad till alla bokälskare. Och förhoppningsvis nå nya barn och unga med sin superbra verksamhet. Det ska bli såå kul och samtidigt lite nervöst att se slutresultatet!

Magnolia

Magnolia

Snart, snart slår den här skönheten ut i min trädgård!

Ikoner (mer infografik) till HGF

Ikoner (mer infografik) till HGF

Det har blivit en del infografik den senaste tiden, vilket är roligt! Hyresgästföreningen region Mitt gjorde en beställning av en poster för att visa upp hur resultatet av en digital mediesatsning gått på ett lite roligare sätt än bara genom text. Den röda färgen skulle vara tydlig. Så här blev resultatet!

Vintage poster

Vintage poster

Jag älskar den här lite vintage-retro stilen på illustrationer! Hoppas du gillar den också!

Hej!

Kul att du hittade hit! Jag är frilansande grafisk formgivare och illustratör och här visar jag en del av det jag gör, vad som inspirerar mig och en o annan katt :).

Kontakta mig gärna för nya uppdrag och samarbeten!

Följ mig på:

Är du intresserad av att samarbeta med mig?