Jojografbloggen

Illustrationer till Forsmark

Illustrationer till Forsmark

Under våren har jag arbetat med att ta fram illustrationer och ikoner till Forsmarks Kraftgrupp AB. Det blev ett gäng glada gubbar i härliga färger!

Fulspel med Kevin Spacey

Fulspel med Kevin Spacey

– Chefen får gärna likna Kevin Spacey i “The House of Cards”…

Ibland har AD:n mer specifika önskemål än annars. :) Den här illustrationen är med i senaste numret av tidningen Chef. I artikeln tipsar Mia Törnblom om hur man kan få en bättre relation till sin chef och vad man gör om chefen kör med fulspel a´la House of Cards. Läs mer på artikelsidan.

Illustrationer till tidningen Chef

Illustrationer till tidningen Chef

I vår har jag börjat samarbeta med tidningen Chef och gör ett antal så kallade plockillustrationer till varje nummer. Det är alltid lika klurigt när man får briefen och ska illustrera ett begrepp eller liknande. Ibland har ADn en rätt tydlig bild av vad illustrationen ska innehålla, men ibland är det mer jag som får fundera ut något och så kanske man får bolla någon vända med redaktionen. Jag kommer publicera några av illusarna till tidningen Chef löpande på bloggen, men redan nu kan du se fler av dem under fliken Illustrationer.

Illustration till tidningen Innovation

Illustration till tidningen Innovation

Jag fick en förfrågan från reklambyrån Åkesson & Curry att illustrera ett uppslag till tidningen Innovation som ges ut av Vinnova, en statlig myndighet under Näringsdepartementet. Illustrationen skulle visa på hur man kan jobba med hållbara resvanor och paketerade tjänster. Så här blev resultatet i tryck!

Julkort och God Jul!

Julkort och God Jul!

Nu är det snart jul och jag passar på att önska alla gamla och nya kunder och följare en riktigt God jul och ett Gott nytt år! Det här julkortet är gjort helt digitalt i Photoshop. Jag brukar vanligtvis starta mina bildprojekt i Illustrator, som är mitt favoritprogram, och sedan gå över till Photoshop för att lägga på lite finesser. Men nu tyckte jag det var roligt …
.
Läs mer …
.

Redaktionell illustration

Redaktionell illustration

Tidningen Civilekonomen bad mig illustrera ett uppslag till en artikel som skulle handla om ledarskap, hjärnforskning och hur man får grupper att sträva åt samma håll. Bilden fick gärna vara lite futuristisk, men inte kännas dystopisk. Efter lite funderande och några skissvändor så blev resultatet ett uppslag och sedan även ett omslag. Kul! Se hela uppslaget här …

Illustrationer till Dramakällan

Illustrationer till Dramakällan

Just nu håller jag på med illustrationer till Dramakällan i Göteborg. Dramakällan är ett projekt vars syfte är att öka och tillgängliggöra kunskapen om drama och teaterarbete med människor som har intellektuella funktionsnedsättningar. Jag har formgivit och illustrerat inlagan + omslag till en handledningsbok och nu håller vi även på att ta fram en enkel webbsida för projektet. Detta skall sedan spridas och vara underlag för fortbildning i verksamheter runt hela Sverige. Förhoppningsvis kan jag visa allt det färdiga materialet på bloggen inom kort! Ett roligt och givande uppdrag!

Avtal med Lunds kommun

Avtal med Lunds kommun

Häromdagen skrev jag avtal med Lunds kommun ang. illustrationstjänster. Det innebär att samtliga enheter och förvaltningar inom Lunds kommun har möjlighet att avropa/beställa illustrationsuppdrag av mig under ca två års tid, Det känns jättekul att ha vunnit upphandlingen och nu hoppas jag på ett gott samarbete med dem!

Jag gillar kartor

Jag gillar kartor

Jag tycker mycket om kartor. Både för att de är roliga att rita och för att jag så lätt går vilse utan dem :) Här är en gatukarta med små ikoner som riktmärken. Kul och perfekt att använda i t ex en inbjudan för ett event eller liknande om man vill väcka lite extra uppmärksamhet.

Affisch Teater 23

Affisch Teater 23

Wohoo! Affischen till höstens föreställning “Pappa är ute och cyklar” är nu färdig! En banner och ett vykort blev det också. Uppdragsgivare: Teater 23 i Malmö.

Infografik till TePe

Infografik till TePe

Under våren gjorde jag en bild till TePe som visar på hur fördelningen är av anställda inom olika områden. Jag fick fria händer, men gärna använda TePes färger. Och så här blev resultatet. Klicka på bilden om du vill se hela!

Malmö stads miljömål

Malmö stads miljömål

Just nu jobbar jag med ett projekt till miljöförvaltningen i Malmö stad. Uppdraget är att ta fram ett 20-tal illustrationer och infografik som visar på hur man tillsammans arbetar för att nå miljömålen i staden. Klicka vidare på bilden så ser du några av illustrationerna …

Bokstavsmasken

Bokstavsmasken

I höstas gjorde jag en alfabetsmask till Förskoleforums webb som Studentlitteratur driver. Masken är gjord så att man ska kunna skriva ut varje cirkel för sig, laminera och sedan sätta upp som en lång rad med bokstäver på väggen …

Hej!

Kul att du hittade hit! Jag är frilansande grafisk formgivare och illustratör och här visar jag en del av det jag gör, vad som inspirerar mig och en o annan katt :).

Kontakta mig gärna för nya uppdrag och samarbeten!

Följ mig på:

Är du intresserad av att samarbeta med mig?